ZUIDERKRIB

Geniet -  Proef  -  Beleef

Wij ....... van de Zuiderkrib... Kijkend over de lappen deken van verschillende gewassen, zie je voor de Noordoostpolder zo kenmerkende rechte lijnen. Vanaf de Zwartemeerdijk een prachtig gezicht op de landerijen.

In 2017 heeft de derde generatie het stokje overgenomen en zijn we naast de hoofdactiviteit agrarisch, deze recreatietak begonnen. We zijn een traditionele boerderij op perceel T121met 31 ha. grond om ons heen. Bijzonder en uniek voor de jonge polder. Bijzonder hoor ik je zeggen….?

Best wel!! Je staat hier op de kunstmatige aangelegde leidam de ZuiderKRIB te midden van de oude Zuiderzee; Deze leidam liep van ’t Bakenhuisje van de Genemuiden naar de Oud lichtwachterswoning Oud Kraggenburg. En dat, delen we graag met jou.

Tiny House op de dijk

Wil jij ook wakker worden met niets om je heen? Alleen met groen gras, wuivend riet en uitzicht over het water? En ook nog eens in een Tiny House....
Kom dan in ons Dijkhuisje overnachten op de dijk. Waar anders dan te midden van de natuur elementen, zoals wij ze hier kennen, kan je dit beleven, achter op de dijk van de BOER.
Boek hier het dijkhuisje

Pluktuin op de Zuiderkrib

In de bloemen pluktuin vindt je de mooiste bloemen voor je eigen geplukte veld boeket. Vanaf ongeveer Juli kan je hier terecht voor een veldboeket, plukfeestje, bessenpluk, plukworkshop of boeket op bestelling......

ZUIDpunt T121

Iets bijzonders en LOKAAL? Denk dan aan de gevulde picknickmand met homemade lekkers en streekproducten uit de buurt. Die je in de WEI of DIJK kan nuttigen...

Opzoek naar een inspirerende omgeving? Boek dan onze kleisessie, waarbij je gebruik maakt van T121, de locatieruimte, in combinatie met onze thee en koffie arrangement of gevulde picknickmand.
Meer info
Reviews
  • Wij vonden het een fantastische ervaring om in de Tiny House te verblijven, het uitzicht is prachtig, en de Tiny is mooi en comfortabel ingericht. Contact met Heidi is super fijn, zeer zorgzame host en de boerenontbijt mand is zeker een aanrader, wij hebben een heerlijk verblijf gehad in de Tiny echt een aanrader. Tip voor andere gasten: Boek de boerenontbijtmand erbij, het is een heerlijk ontbijt, en je kunt hier eindeloos genieten van het uitzicht, zo prachtig 😍.
  • De heerlijke en gezellige plek van Heidi en Sijbrand heeft ons (als niet kampeerders) overtuigd om deze zomer 3 weken met de daktent te gaan rondtrekken. De sanitaire voorzieningen waren top. Heidi en Sijbrand zijn erg gastvrij en altijd paraat voor vragen. Tip voor andere gasten: Geniet van de camping maar ga de mooie omgeving ontdekken. Veel mooie natuur, steden en dorpen te zien.

  • Wat een geweldige plek om te vertragen, te onthaasten en tot rust te komen. Zoveel stilte, rust en ruimte om je heen. Een tiny house met alle noodzakelijke voorzieningen op een bijzondere plek.Het huisje is klein, maar heeft alles wat je nodig hebt voor een overnachting.
  • Parel in de Noordoostpolder, zomaar ineens op m'n pad, onderweg naar Denemarken. Een pipowagen en boerderijs is een gegeven waar je me heel blij mee maakt. De pluktuin is mooi. En heel voelbaar de ambitie om te bouwen en te creëren en te verbinden. Ik voelde me thuis.
  • Prachtige tuin, leuk uitje voor het gezinnetje. Kids waren dolenthousiast en hadden het kleine halfuurtje fietsen vanaf camping Netl er zeker voor over.
  • Voor de tweede keer hier geweest, ze hebben elke keer weer andere bloemen, waardoor je prachtige plukboeketten kunt plukken. Gaan er snel weer een keer heen.
  • Een daalders plekje, zoals wij in Groningen zeggen...unieke verblijfplaats, heerlijk alleen, klein en compleet en zeer vriendelijk onthaal.
  • Of je nu komt om te ontspannen of er lekker op uit wilt, op deze campspace kun je alle kanten op.

Het Verhaal.....

Het recreatie project de Zuiderkrib is een lang gekoesterde droom waarin wij dit nog onbekende stukje Flevoland, door middel van plattelandsbeleving gaan realiseren. Onderdeel van het project is het realiseren en verhuren van een Tiny house op de Zwartemeerdijk. De Tiny gaat het Verhaal van dit stukje Noordoostpolder vertellen door de ludieke inrichting.

Op het erf worden twee logementen gerealiseerd in de vrijgekomen kapschuur. Bieden wij dag arrangementen: een gevulde picknickmand, kanotochtje over het Zwarte Meer ,een ontdekkingstocht over Oud en Nieuw Land met een elektrisch vervoersmiddel en komt er een rustpunt. De pluktuin wordt uitgebreid met mooie plukbloemen, kleinfruit en natuurlijke zitjes verspreid op het erf. In de domeinschuur realiseren wij een multifunctionele ruimte voor ondersteunende horeca en laten we ook een stuk historie zien. In de wei op het erf worden oude appelrassen aangeplant i.s.m. Landschapsbeheer.

Dit totale project wordt ondersteund door LEADER POP-3 en ELFPO en SFLZ.

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.

Copyright 2023-2024 Zuiderkrib - 
Webdesign by Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram