BELEEF DE OMGEVING VAN ZUIDERKRIB

Flevoland, duidelijk anders

Flevoland, gemaakt door en voor mensen. Je moet maar durven, een hele provincie opbouwen uit het niets. Toch is Flevoland zo ontstaan: man madeland, dik vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. En Flevoland is nooit af. Dat komt door de twintigste-eeuwse grond onder de voeten. Dat doet iets met de mensen die hier wonen. Nergens is meer ruimte voor nieuwe ideeën, dan hier. Want Flevolanders weten: the sky is the limit. 

Zo zijn de 3 polders van Flevoland, de grootste man made land ter wereld. De eilanden Urk, Schokland en Oud kraggenburg, een kunstmatige aangelegd eiland met vuurtoren, die al in de Zuiderzee lagen zijn bij de inpoldering opgenomen in het nieuwe land. Hier ontstaan bedachte natuurgebieden en spectaculaire landschapskunst. Een bezoek waard aan dit cultureel erfgoed. Maar ook buiten de poldergrenzen zijn de stadjes: Vollenhove, Blokzijl, Meppel, Kampen en Genemuiden het bezoeken waard. De meeste hebben ook een cultuur historisch centrum.
Bezoek het erfgoed van FlevolandOntdek de IJsselsdelta

FIETSEN DOOR FLEVOLAND

Fietsend ontdek je prachtige parels in dit landschap. Door middel van knooppunten fiets je heel wat kilometers af. Een kopje koffie onderweg bij 'Landgoed de Oldenhof, een borreltje bij de Moespot als je op weg bent naar Blokzijl (havenstadje), een pannenkoek bij de Monnikenmolen in Sint Jans Klooster, of een rondje langs het Zwarte meer, het kan allemaal. Giethoorn en Belt-schutsloot en de schilderachtige gehuchtjes Nederland en Kalenberg zijn onderdeel van Nationaal Park de Weeribben en heel dichtbij.

Onze locatie ligt nabij knooppunt 14​. Vanaf onze locatie kunt u de Lichtbakenroute fietsen (43 km), fiets in één dag helemaal rond de Noordoostpolder in Flevoland. Ga de uitdaging aan met deze wielrenroute van 135 kilometer! of ga Mountainbiken in het Voorsterbos.
Landgoed de Oldenhofde LichtbakenrouteRondje NoordoostpolderMountainbike route

Verborgen schatten

Je vindt hier beroemde landschapskunstwerken op verassende plekken, midden in het landschap. Objecten die helemaal opgaan in de omgeving. Perfect gebruik makend van de ruimte van het landschap. Achter de boerderij in het Zwartemeer ligt het kunstwerk Pier+Horizon van landschapskunstenaar Paul de Kort en 5 km verderop in het waterloopbos het kunstwerk Deltawerken//, een prachtig kolossaal deltawerk van de kunstenaars RAAAF en atelier de Lyon. Onderdeel van Landart Flevoland. Houdt je van bos, dan zit je hier goed. Op een steenworp afstand bevindt zich het kadoelerbos welke overgaat in het Voorsterbos. Het waterloopbos biedt een bijzondere kijk op de deltawerken van Nederland.
Pier+HorizonDeltawerkenLandart FlevolandWaterloopbos

Wandelen

Wandelen: Rondom de boerderij liggen diverse wandelroutes. Wandelkaarten zijn hier verkrijgbaar. In de buurt lopen lange afstandswandelpaden als het Pionierspad (200 km) en Christoffelpad: Wandel onder bescherming van Christoffel door een
eeuwenoud landschap. Een tweedaagse tocht van 40 km lang. 

Vanaf de kadoelerbrug ligt een korte wandeling, Rondje Oldenhof, van bijna 8 km.  En natuurlijk een ommetje over de akkers en dijk van 9 of 12 km lang. Routes liggen op de boerderij. Vanaf Oud Kraggenburg kunt U via het luisterverhaal van Berend Jans Jonkers beluisteren via de app IZI.Travel. terwijl u van Oud kraggenburg terug naar de boerderij loopt.

Of loop het Sluitgadpad van  4,5 km rondom Nagele, eenkuierlatten route met audiotour!
Zuiderzee RoutePionierspadChristoffelpadRondje OldenhofSluitgadpad

Bezienswaardigheden in de omgeving die ergens anders ondenkbaar zijn

Het Woudagemaal een Werelderfgoed op de Unescolijst; het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld.
Het Woudagemaal
Kampen, een oude Hanzestad aan de IJssel
Kampen
Netl,  ‘de wildste tuin van Nederland’, strandpaviljoen en natuurlijke speeltuin
Netl
WEI*blij, de leukste kofferbakmarkt van Flevoland
WEI*blij
Festival Veerkrag
Festival Veerkrag
Tulpenfestival, Tulpenroute voor auto en fiets, langs bollenvelden in de NOP
Tulpenfestival
Uit-je-Tent Festival. Cultuur en eten voor jou, volop festiviteiten in Flevoland
Uit-je-Tent Festival
Pieperfestival
Pieperfestival
Bloemencorso Vollenhove of Sint Jans Klooster, de welbekende Dalia reuzen.
Bloemencorso
Gondelvaarten in Belt-Schutsloot, Giethoorn en Dwarsgracht
 Gondelvaarten 
Orchideeënhoeve
Orchideeënhoeve
Boerderij winkels
VerhageVinkEKO boerderij de Eerste
Zomer Op Schokland
Zomer Op Schokland
Copyright 2023-2024 Zuiderkrib - 
Webdesign by Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram