PLUKKEN OP DE ZUIDERKRIB

Kom bloemen plukken in onze prachtige pluktuin

Kom je eigen prachtboeket plukken in de pluktuin, een leuke bezigheid voor groot en klein. Je kiest zelf hoeveel en welke bloemen je knipt. Materialen, als schaartje en touw zijn aanwezig in de tuin. Handig om eventueel zelf een emmer mee te nemen voor vervoer en versheid. Betaling gebeurt op basis van vertrouwen in de pluktuin. Er hangt een prijslijst met QR code in de pluktuin. 

De pluktuin is OPEN vanaf juni t/m eind oktober van 10:00 - 18:00. Bij warme dagen is de tuin eerder en langer geopend. Voor de exacte openingstijden, kan je FB Zuiderkrib in de gaten houden.

PARKEREN voor de tuin is op het erf nr. 62 (links op de P vakken) of aan de weg (op de P plekken van kunstwerk Pier+Horizon). De pluktuin is via het bruggetje bereikbaar vanaf het fietspad naar de dijk.‚Äč In de pluktuin staat een wilgen tenen hut, waar je even kan zitten of de kinderen kunnen spelen, lekker verkoelend! Ook is er een picknicktafel waar je gebruik van mag maken.

Tip: De koffie & thee schenkerij op het erf is op maandag en donderdag middag geopend vanaf 12:30 - 16.30 uur en de 1e zondag van de maand van 11.00-16.00 uur en heeft een buitenterras + een natuurlijk speelelement voor kinderen.

feestje in de pluktuin

Wil je een pluk feestje vieren in de pluktuin? Ook dat kan bij het Zuiderkrib. Wij zorgen voor thee/koffie & taart terwijl jullie op zoek gaan naar de mooiste bloemen in onze tuin. Ook kinderfeestjes zijn te vieren in onze pluktuin, dan serveren wij ranja met een cupcake of een boerenijsje en met een kinderschaartje gaan ze opzoek naar een mini boeketje. 
Meer info + prijzen

Boeket op bestelling

Wil je een bijzonder boeket op maat? Wij maken prachtige veldboeketten voor bijzondere momenten. Als je een avond van te voren belt, kan het de andere dag klaar staan. Rondom Kraggenburg kunnen wij bezorgen. Ook verzorgen wij je plukbloemen voor een feestje.
Bestel een plukboeket via e-mail

PlukBLOEMEN workshops

Onder het genot van een veld vol bloemen, homemade taart en koffie, gaan we na de rondleiding door de pluktuin opzoek naar de mooiste bloemen voor je PLUK boeket. A.h.v een bloemschik techniek ga jij naar huis met een super groot plukboeket.
Klik hier voor de data

Bessen plukken

Tijdens het seizoen kun je naast een plukboeket ook vers fruit plukken. In de gangpaden staan borden met uitleg over het ras en ook of ze geplukt mogen worden. Plukken gaat op gewicht en er zijn bakjes aanwezig. Sommige bessen zijn heerlijk om zo te eten of te verwerken in een taart.

Op het erf is een boomgaard aangeplant met oude rassen. We hebben de Claps favourite, Zoete Ermgaard, sterappel, Betuwse kwets, de regina kers, en de pruim Victoria. Over een paar jaar kunnen we deze plukken. 
Copyright 2023-2024 Zuiderkrib - 
Webdesign by Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram