E-CHOPPER HUREN OP DE ZUIDERKRIB

T0er de boer

Ben je opzoek naar iets bijzonders en actiefs? Neem de E-chopper; een elektrisch vervoersmiddel om de omgeving te bekijken en maak een Toer de BOER: Vanuit het Nieuwe gemaakte polderlandschap , ontdek je op bijzondere duurzame wijze het Oude land.

Historische en kunstzinnige input: De route loopt langs het kunstmatig aangelegde lichtwachters haven Oud Kraggenburg richting het Waterloopbos, waar je het informatiecentrum en 8e Landart kunstwerk kan bezoeken. In de jaren zeventig gebouwd als testmodel voor de stormvloedkering in de Oosterschelde. Nu als kunstwerk te bewonderen in het Waterloopbos. Het symboliseert de kracht van onze waterwerken die in dit bos werden getest. U nuttigt een lunch in bij behorende Proeflab.

De route vervolg je richting Vollenhove om over het oude land langs de Wieden op te rijden. Via kronkelige boeren wegen komt U aan op landgoed de Oldenhof voor een slow coffee. Op de terugweg voer je een stukje langs de oude zuiderzeekust weer terug het Nieuwe land in. Achter in het zwarte meer kun je een kijkje nemen bij het 7e landschapskunstwerk Pier+horizon. Geïnspireerd op de vroegere verbinding van de krib die van Genemuiden naar Oud Kraggenburg liep.

Kosten:
€ 37,50 p.p
Max. 2 personen per keer.

LET OP: het reserveren van de e-choppers kan alleen de volgende dag
Reserveer een e-chopper via e-mail
Copyright 2023-2024 Zuiderkrib - 
Webdesign by Waves & Woods
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram